Supporters Borrel 31 Maart

Kostgewonnen

Uitnodiging Supporters Borrel
Dankzij de gulle donaties, kunnen we de komende tijd de studio beter inrichten. We bouwen een vide en opslagruimte zodat de kunstenaars de ruimte optimaal kunnen gebruiken. Een mooie aanleiding om jullie allemaal uit te nodigen om (weer) eens langs te komen. Je kunt kennismaken met de kunstenaars en hun werk, zien wat er met je donaties gebeurt. Vrijdag 31 maart om 17.00 hopen we jullie te zien! Laat je ons weten of je erbij bent? support@studioyalla.nl

De vlag kan uit!
Het is gelukt om ruim € 5.000,- in te zamelen om Studio Yalla te lanceren, een initiatief om gevluchte kunstenaars werkruimte en ondersteuning te bieden. Hiermee hebben we een contract kunnen tekenen voor de prachtige studioruimte op de begane grond bij Kostgewonnen cultuurpand.

Inmiddels kunnen we terugkijken op een succesvolle opening, waar iedereen de studio heeft kunnen bekijken en de kunstenaars heeft kunnen ontmoeten. Zonder de steun van een breed netwerk van mensen, was dit niet mogelijk geweest. We zijn zo blij met alle donaties en sponsoren! Mensen hebben geholpen tijdens de opening, er zijn materialen geschonken. We willen iedereen die een steentje heeft bijgedragen dan ook van harte bedanken.  Op de homepage kunnen jullie meer lezen over onze supporters. Sta jij er al tussen?

De kunstenaars
Bij Studio Yalla bieden we steeds plek aan vier kunstenaars. Op dit moment werken Yara Said, Raafat Ballan, Hala Namer en Muhaned Drubi in de studio. En hoe. Afgelopen tijd hebben wij gezien hoe ze allemaal de ruimte intensief gebruiken, enorm veel nieuw werk maken, deelnemen aan exposities, contact leggen met de Nederlandse kunstwereld en zich verder ontwikkelen in de nieuwe context.

Fondsen
We hebben niet stil gezeten de afgelopen periode. Naast het werven van donaties en het voorbereiden van de opening hebben we contact gezocht met verschillende fondsen. Daarvan heeft Fundatie van den Santheuvel-Sobbe en Stichting Willems-Koop ons gesteund met een startbedrag. Hiermee kunnen we de komende tijd de ruimte verder opknappen en investeren in bijscholing voor de betrokken kunstenaars. We willen deze fondsen hartelijk bedanken voor hun bijdrage.

Toekomst
Ondanks alle steun vanuit verschillende kanten, kunnen we niet achterover gaan leunen. Studio Yalla is nu officieel gelanceerd, maar heeft nog altijd financiële steun nodig om alles draaiende te houden. Met de maandelijkse huur, de kunstenaarsmaterialen en een verbouwing in het vooruitzicht willen we vragen om ons te blijven steunen. Financieel, maar ook op andere manieren.

Vrijwilliger worden?
Concreet hebben wij als stichting behoefte aan extra vrijwilligers die enkele uren per maand willen besteden aan taken zoals:

  • website bijhouden
  • administratie
  • kunstenaars begeleiden bij hun portfolio presenteren
  • social media kanalen beheren.

Je komt dan te werken in een gezellig en betrokken team.
Interesse? Laat ons weten!

Hartelijke groet,
Stichting Studio Yalla
Gunilla Andersson
Janne Colenbrander
Just van der Loos
Shailoh Phillips
Barbara van der Zanden

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *